Archive for mars, 2011

Tidig morgon

mars 28th, 2011

Halva första terminen har nu gått, och det börjar bli vardag. Inte nytt och okänt längre. Men fortfarande väldigt spännande. Läkarutbildningen kräver en hel del studier, mycket på egen hand eftersom vi arbetar med PBL- ProblemBaserat Lärande. För mig fungerar det utmärkt.

Vi är inne på tredje kursveckan i cellbiologi/biokemi-kursen. Veckans tema ser ut att vara från gen till protein när jag kikar på schemat. Vi nuddade vid området i förra kursen, men nu blir det mer detaljer.

Livet i övrigt då? Tja, det hinns inte med så mycket mer än familj och studier. Träffa vänner nån gång då och då. Helgerna är mycket mer dyrbara nu än tidigare. Vi gör nog mer saker på helgerna nu, utflykter, träffa någon osv. Vardagarna vikta åt studier/jobb. Hämta barnen efter skolan, läxor, mat, mys, tvätt, lägga fram kläder osv inför morgondagen. När maken nattar barnen så pluggar jag. Sitter väl fram till 21-22 med näsan i böckerna, måndag till torsdag.

Just nu sitter jag på bussen på väg till skolan. Det är tidigt att börja klockan åtta. Lite väl… Åker hemifrån halv sju eftersom jag har en bit att åka till buss/tågstationen. Ser fram emot att byta till Malmö från och med termin fyra, det blir kortare pendling då. Fast… vi har inte jättemycket schemalagt i den här kursen. Någon dag hemma, och de flesta föreläsningar ligger mellan tio och tre. Rätt ok. Börjar jag så här tidigt arbetar maken hemifrån, och lämnar barnen vid åtta, så jag får en ganska lugn morgon (alla andra i familjen sover ).

Dags att kliva av bussen och sätta tänderna i veckans fall!